Blog

Izgalmas utazás az ültetvénytől a csészéig - Avagy hogyan hozzuk el nektek a legjobb zöldkávét

Akkor vágjunk is bele az első blogbejegyzésbe, ami a kulisszák mögé enged betekintést. Balázs vagyok, a Roastopus egyik alapító tagja, többek között én felelek a kávék beszerzéséért és a pörkölésért (innen is köszönet Gabinak, hogy nekem jutott az izgalmas része :) ). Ebben a részben a kávé útját szeretném bemutatni, egyszerűen és érthetően, néhol szándékosan konyhanyelven. 

Ma ott vagyok, ahol lenni szerettem volna – Így kávéznak ők, 3. rész

Már 2008-ban Junior Príma Díjjal tüntették ki, azóta számtalan kimagasló tervezői munka van a háta mögött. Egyetemi oktató, a 2017-es Lipcsei Nemzetközi Könyvvásárra alkotótársaival közösen tervezett magyar pavilon hazai és nemzetközi viszonylatban is rangos elismerést kapott. Miért választotta az építész szakmát, mely projektjeire a legbüszkébb, és egyáltalán, kávézik-e Sztranyák Gergely? Ezekről beszélgettünk a fiatal pécsi építésszel.

Imádok felépíteni világokat - Így kávéznak ők, 2. rész

Interjúsorozatunk második részében Kiss Miklós grafikus-dizájnert kérdeztük többek között kávézásról, az alkotás öröméről, az ideális feladatokról. Miklós nevéhez olyan projektek köthetők, mint a Millenium Háza belsőépítészeti kialakítása, a kaposvári Gard’Ann Cukrászda belsőjének megálmodása, a Budapest Central European Fashion Week vizuális világának vagy a mi nyolckarú barista polipunknak a megtervezése.
 

HYPEANDHYPER interjú - "Elég magasra tettük a mércét" | Roastopus: kávé & design

Pörkölőnk története a popcorn géptől a KávéBár Bazárig - a Hype and Hyper magazinnak meséltünk a Roastopus indulásáról, a kávé iránti szenvedélyünkről és erről a nem mindennapi munkáról.
Nyolckarú baristánk megszületéséről pedig arculatunk tervezője, Kiss Miklós grafikus-dizájner rántja le a leplet.

Ha egy forgatáson nincs kávé, ott előbb-utóbb forradalom tör ki - Így kávéznak ők, 1. rész

Stílusosan egy art mozi – kávézóban találkozunk. Mi más szolgálhatna ilyen tökéletes helyszínül ahhoz, hogy egy forgatókönyvíró-rendezővel a kávézásról és a filmekről beszélgessünk. Péter pontosan érkezik, majd elmeséli, hogy egy ideje már nem kávézik. A kávézáshoz különleges kapcsolat fűzi, mégis úgy dönt, a kávéscsészét lecseréli és maradnak csak a filmek. Szajki Péterrel, többek között az Intim fejlövés, a Nejem, nőm, csajom és a Most van most című filmek forgatókönyvírójával és rendezőjével beszélgettünk.